13 ESPÈCIES QUE HAS DE TENIR A LA TEVA CUINA

–> Recorda que cada diumenge trobaràs els millors productes de 09:00 a 14:00 hores al nostre MErcat. Al Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya.

Especias-en-casa-500x310

info: mejorconsalud.com

http://mejorconsalud.com/13-especias-que-debes-tener-en-tu-cocina/

A més de ser molt bones per aportar sabor i aroma als teus menjars, les espècies tenen moltes propietats per a la teva salut . Coneix quines són les espècies que no poden faltar a casa teva en el següent article. Omple de color els teus plats i la teva cuina !

 Pebre

 És una de les més usades en la gastronomia de tot el món . Li aporta un sabor picant als teus menjars , especialment per a les llegums , la carn , els guisats , la pasta i el peix.

 Cardamom

 És una espècia una mica cara i s’utilitza tant per a preparacions salades com dolces . L’aroma és intens i lleugerament picant. També es pot usar per a postres amb xocolata i melindros .

 Clau d’olor

 O també conegut com a “clau”. És una espècia aromàtica i potent, amb poders antisèptics. Pel que fa a la gastronomia, s’usa per aromatitzar guisats, carns, verdures i postres.

 Caynella

 Es pot usar mòlta, en pols o en branca. En aquest últim cas, es retira de la cocció als pocs minuts. La recepta típica amb canyella és l’arròs amb llet, però es pot usar en moltes receptes més.

 Pebre vermell

 Crida l’atenció pel seu color vermellós fort, a més del seu gust una mica dolç. És un dels ingredients principals del pop a la gallega, els escabetxos, les conserves i els adobs. També es pot emprar per elaborar carns, arrossos, embotits i verdures ofegades.

 Comino

 Típic en les receptes d’origen àrab i indi , així com en les mediterrànies . S’empra per condimentar salses, cremes , formatges , carns , els típics hummus, babaganush o mutabal i cuscús.

 Nou Moscada

 És molt aromàtica i s’empra en moltes receptes que tinguin llet o mantega, com pot ser una crema o un puré de patates . No dubtis a usar-la en peixos i carns.

 Curry

 És una barreja d’espècies de la zona de l’Índia. Algunes de les espècies incloses són la cúrcuma , el comí , el cardamom i la canyella , per tant , el sabor és agredolç.

 Ají mòlt

 També l’hi coneix com Xile o pebrot picant en escates. Serveix per donar-li un distintiu als teus menjars, sobretot, a la pasta, la carn o el guisat. Resulta de triturar o moldre els pebrots ben picants.

 Sales aromatitzades

 Perquè puguem incloure-les en aquest llistat, han de ser o bé sals marines o bé de l’Himàlaia. Les sals fumades, les que porten altres ingredients per donar sabor o les denominades “volcàniques” li poden aportar un millor gust als teus menjars, sobretot, a les carns, pollastres i peixos.

 Gingebre

 Quan està ratllat o en pols pot ser considerat una espècia. Li aporta un lleuger toc picant als teus menjars. Atenció, accelera el metabolisme i pot elevar la temperatura corporal.

 Orenga

 És en realitat una herba aromàtica , però també s’empra com a espècia. És tan versàtil que el pots fer servir amb totes les receptes salades que se t’acudeixin, bo per a la digestió .

 Cúrcuma

 La cúrcuma és un poderós desintoxicant i antiinflamatori que també ofereix les seves propietats antivirals , antibacterianes , antimicótiques i anticancerígenes , ajuda a protegir de moltes malalties com la diabetis , l’artritis , l’Alzheimer i altres malalties cròniques . Pots usar-la en sopes, salses , cremes o fins amanides.