BUNYOLS DE POMA??

INGREDIENTS:
3 pomes golden
1 llimona
2 cullerades de sucre

PER LA PASTA:
200 gr. de farina
2 ous
70 gr. de sucre
una engruna de sal
2 cullerades d’oli
1 cullereta de llevat
1 got de llet

PREPARACIÓ:
En un bol mesclarem la farina tamisada, el llevat i l’engruna de sal; afegirem la llet i remourem amb una espàtula de fusta, afegirem els rovells d’ou, el sucre i l’oli. Tornem a remoure i ho deixem reposar una hora a la nevera.

Traurem el cor de les pomes, les pelarem i les tallarem en rotllanes entre un ¼ i un cm de gruix aproximadament. Les ruixarem amb el suc de la llimona, les escorrerem.

Les posarem en un bol; posarem per sobre les 2 cullerades de sucre, i ho deixem reposar una mitja hora (si no fa molta calor no cal nevera).

Passat el temps de repòs de la pasta, batrem les clares a punt de neu i ho mesclarem molt suaument.

Posarem les rotllanes de poma per la pasta i les fregirem en una paella amb l’oli molt calent. Les escorrerem sobre paper absorbent i les arrebossarem amb una barreja de sucre i canyella al gust.

OBSERVACIONS:
Hi ha un refrany que diu que a les cases que entren les pomes no entren els metges. Potser és exagerar però la poma és una fruita molt interessant: per la fibra que porta (la pell), perquè és astringent. La pectina que té és un h.c. que forma part de la fibra soluble que amb contacte amb l’aigua es gelidifica. La Pectina augmenta el volum de la femta.
També porta Vit. C, B, i K i zinc, i olis essencials. També és interessant per les persones diabètiques doncs disminueix la velocitat del pas del sucre a la sang i evita las pujades brusques del nivell de sucre.

info: https://totseduquem.wordpress.com