COLIFLOR

–> Productes de QUALITAT tots els diumenges de 09:00 a 14:00 hores!
La coliflor, colflor, floricol o pinya de col (Brassica oleracea botrytis) és una varietat dins del grup botrytis de la col Brassica oleracea dins de la família Brassicaceae.

Normalment la coliflor es menja cuita bullida. També es pot menjar crua o adobada en vinagre. A la Catalunya Nord es prepara l»amanida blanca i verda» amb coliflor, mongetes verdes, formatge i una salsa vinagreta.

Tallada a trossos es poden preparar plats tradicionals com la coliflor gratinada amb beixamel al forn. Un altre plat clàssic on la coliflor és l’ingredient principal és la coliflor amb seques, plat senzill que es menja amb un raig d’oli d’oliva. Les restes d’aquest plat són ideals per reescalfar a la paella amb uns trossets de cansalada.

La coliflor combina molt bé amb altres verdures (mongeta tendra, pastanaga, patata) en guisats o saltats per a acompanyar carns i peixos. El guisat de coliflor amb altres llegums també es pot barrejar amb arròs blanc i salsa de soia per fer un arròs fregit a l’estil de la cuina xinesa.

eatingColiflor at Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya.