CRISANTEM

11892233_486530934857036_8017701791470609456_n
–> CADA DIUMENGE DE 09:00 A 14:00 HORAS, VINE A COMPRAR ELS MILLORS PRODUCTES DE LA COMARCA.Els crisantems (Chrysanthemum) són un gènere de plantes amb flor de la família (Asteraceae). És un gènere d’al voltant de 30 espècies, de fanerògamas perennes a la família Asteraceae, nativa de l’Àsia i nord-est d’Europa. Al mercat dels Estats Units d’Amèrica del Nord l’anomenen “mum”.

Com ornamentació

És una planta que s’adapta molt bé al maneig fotoperiòdic quan es conrea en hivernacles i permet la floració durant tot l’any. La floricultura, amb les seves tècniques de producció massiva de plantes, té una gran quantitat d’eines, que permeten utilitzar les varietats apropiades perquè floreixin en diferents èpoques de l’any.

Els moderns crisantems són molt més decoratius que els seus parents silvestres. Les flors tenen variades formes, semblants a les dàlies, decoratives, com pompons o botons. El gènere conté molts híbrids i es van desenvolupar milers de conreus amb propòsits horticulturals. A més del tradicional daurat, hi ha flors de color blanc, porpra, vermell, etc. L’híbrid més important és Chrysanthemum × morifolium (sense. C. × grandiflorum ), derivat primàriament de C. indicum però també involucra a altres espècies.

Com a planta de flor en test

Per a ús en patis, balcons i interiors. S’obté a partir de diversos esqueixos arrelats, que es pincen per estimular el creixement de més tiges. De cada tija lateral brollen flors.

Com flor tallada

A causa de la gran varietat de formes i colors ia la quantitat de conreessis comercials, és una de les primeres flors tallades del mercat utilitzades en floristeria per a rams.

Les espècies de Chrysanthemum són utilitzades com a aliment per les larvas d’algunes espècies de Lepidoptera

Usos culinaris

Les flors grogues o blanques dels crisantems es bullen per fer una beguda dolça en diversos llocs del continent asiàtic. La beguda es coneix com “te de crisantem” ((xinès)). En l’esmorzar Dim sum el te de crisantem se serveix sempre. Té múltiples usos medicinals, un d’ells com a remei per recuperar-se de la grip.

Les fulles de moltes espècies, com Chrysanthemum coronarium i altres, que creixen comercialment a Àsia de l’est, coneguts com a tung ho ((xinès)), shungiku (春菊 ?) s’utilitzen com a verdura. A Xina, les fulles es fregeixen amb all ( Allium sativum ) i s’asseca salpebrant. El color de les fulles cuinades és negre, amb textura densa i mucilaginosa i sabor fragant i complex.

feeling lucky at Mercat De La Flor I Planta Ornamental De Catalunya.