Els beneficis del consum moderat de cervesa.

cervesa
(Vine al Mercat del Maresme cada diumenge i troba la millor selecció de cervesa artesana catalana!)

El consum moderat de cervesa pot protegir el consumidor de les lesions miocardíaques agudes associades a l’infart i afavorir la funció cardíaca global sobretot després de patir un atac de cor. Així ho conclou l’estudi ‘Efectes protectors de la cervesa en el sistema cardiovascular‘, presentat pel Centre d’Informació Cervesa i Salut. Segons el document, publicat a la ‘Basic Research in Cardiology‘, una ingesta moderada de cervesa afavoreix la fibrosi reparativa al cor malmès, fet que deriva en una cicatriu més reduïda i una millora en el funcionament cardíac global.

La cervesa està elaborada amb ingredients naturals (aigua, ordi i llúpol), i conté diversos nutrients com vitamines del grup B (àcid fòlic), fibra i minerals (silici, potassi, magnesi i una mica de sodi). Així mateix, un dels polifenols (antioxidants naturals) més destacats de la cervesa és el xanthohumol, present al llúpol: “existeixen evidències científiques que relacionen, tant el xanthoumol com el baix contingut alcohòlic que conté la cervesa amb efectes protectors en la salut cardiovascular”, comenta la doctora Vilahur.

Cervesa i dieta mediterrània:

L’estudi “Cervesa, Dieta Mediterrània i una malaltia cardiovascular”, elaborat per l’Hospital Clínic de Barcelona i la Universidad de Barcelona, ha posat de manifest que les persones que consumeixen cervesa de manera habitual i de forma moderada presenten una menor incidència de diabetes mellitus i hipertensió – factors de risc en la malaltia cardiovascular-, així com unes xifres d’HDL-colesterol majors que els no bebedors. Així, el consum moderat de cervesa (un màxim de 3 canyes per als homes i 2 per a les dones) pot tenir efectes positius per a l’organisme, sempre que siguin individus adults i sans. Per aquest motiu, la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària (SENC) inclou en la Piràmide de l’Alimentació Saludable – referent al material nutricional que integra tots els aliments propis de la nostra dieta- el consum opcional i moderat de cervesa, per suposat, sempre en adults sans.

Més informació: http://www.cervesacatalana.com/