EMPANADES ARGENTINES

10009301_272838602892938_1222135505_n

(producte que trobaras cada diumenge al Mercat del Maresme)

Les empanades argentines tenen, generalment ,forma de semicercle de no més de 20 cm de diàmetre i estan tancades per un repulgo o simba ( anomenat repulgos ) , que moltes vegades presenta diferents formes que permeten identificar el sabor del farciment . El farciment ( també conegut com encàrrec o carbonada ) varia de província en província , encara que els més comuns són carn bovina , pollastre , humita , pernil i formatge i verdura ( generalment bleda o espinac ) amb formatge o salsa blanca . Les empanades de carn solen portar ceba , cibulet , ou dur picat , olives , panses de raïm i , en algunes províncies , papa o arvejas . Es condimenten amb comí , pebre vermell dolç i ají mòlt i , perquè siguin més sucoses , se’ls agrega greix de pella . A les zones rurals , també s’usa carn de vizcacha , mulita , carpincho , yacaré o nyandú . Durant Setmana Santa es consumeixen empanades de vigília , farcides de tonyina . També hi ha versions dolces – trucades crestes al nord del país – fetes amb codonyat o de batata o dolç de llet .