FARIGOLA

–> Troba tots el productes que necessites cada diumenge de 09:00 a 14:00 hores al Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya.

11034164_409580305885433_6459990916447164004_n

La farigola s’utilitza a la cuina com a condiment. És un ingredient bàsic en la cuina catalana, espanyola, francesa, grega, italiana, libanesa, persa, portuguesa, líbia, síria i turca. També és molt emprada en la cuina àrab i caribenya. La farigola s’utilitza sovint per a condimentar la carn, l’estofat i per a la sopa. Encara que sigui saborosa no domina i es barreja bé amb altres herbes i espècies.

La mel de farigola és una de les més apreciades al mercat i és un dels tipus que pot arribar a ser considerada, si la proporció del seu pol·len és suficient, mel monofloral.

La farigola, frígola, timó, timonet, tem, tomello o tomell (Thymus vulgaris) és un subarbust de la família de les labiades. S’anomena «farigola» en part del català oriental, del llatí vulgar ferricula, mentre que en català occidental i comarques limítrofes de l’oriental s’anomena «timó», del llatí culte thymus. A les Balears se’n diu «frígola» i a Menorca també «tem». «Tomello» és més propi del País Valencià. És un dels condiments tradicionals de la cuina mediterrània. Pot arribar a fer formacions vegetals de tipus matollar, timonedes de les contrades mediterrànies, de l’estatge montà i fins i tot, subalpí. Es distribueix per tot el Mediterrani i, de forma secundària, s’estén per altres zones europees. S’utilitzen les summitats florides dessecades com a remei.

https://www.facebook.com/mercatdelmaresme/photos/a.205261492983983.1073741829.205233999653399/409580305885433/?type=1&theater