KIWI (fruita de temporada)

–>Troba els millors productes del Maresme de 09:00 a 14:00 hores cada diumenge.
11781652_491302327713230_4567986324255809763_n
La fruita kiwi (en anglès kiwifruit) és el fruit en baia comestible de les plantes del gènere de plantes enfiladisses anomenat científicament Actinidia.

Els kiwis crus són rics en un enzim que dissol proteïnes anomenat actidina. Els kiwis tallats amb nata batuda conformen les postres típiques de Nova Zelanda anomenades pavlova.

L’actidina pot donar al·lèrgia a algunes persones. El fruit també conté oxalat de calci que pot donar alguns símptomes adversos.

100 grams de kiwi cru contenen 61 kcalories, 1,14 g de proteïnes, 0,52 g de greixos, 14,66 g de carbohidrats, 3, 0 g de fibra, 8,99 g de sucres, 0,31 mg de ferro, 34 mg de calci i principalment vitamina C, E i K.

Els kiwis (Actinidia sinensis) són plantes natives del sud d’Àsia i ha estat declarat fruit nacional de la Xina. Altres espècies del gènere Actinidia són natives de l’Índia, Japó, i sud-est de Sibèria ( concretament a la part sud que arriba a l’Oceà Pacífic). El seu cultiu es va estendre des de la Xina a Nova Zelanda a principi del segle XX quan Mary Isabel Fraser, per la presidenta del col·legi femení de Wanganui. Les llavors del kiwi de la Xina van ser plantades el 1906 i els seus primers fruits es van collir l’any 1910.

La primera plantació comercial a Nova zelanda de plantes de kiwi es va fer l’any 1937 i aquests fruits es van fer pòpulars entre els militars neozelandesos durant la Segona Guerra Mundial. A partir de 1952 es van començar a exportar als Estats Units.

feeling meravellós at Mercat De La Flor I Planta Ornamental De Catalunya.