Les verdures Ecològiques

Són de temporada i conrades sense cap tipus d’herbicides, adobs químics, plaguicides, etc. Tot això les dóna una gran qualitat nutritiva, que es nota amb el gust que tenen envers a les altres.

La producció ecològica vegetal, es basa en la fertilitat del sòl i la biodiversitat. Les tècniques utilitzades en la producció agrària ecològica són respectuoses amb el medi ambient i amb les persones perquè restringeix l’ús de productes químics de síntesi.

descarga

Atributs i propietats nutricionals:

Les verdures i hortalisses tenen un valor calòric baix, ja que l’aigua constitueix una part molt important de la seva composició. Ben al contrari del que succeeix amb els greixos, que gairebé no són presents a la gran majoria d’hortalisses. El grup principal de nutrients són els carbohidrats. La presència de proteïnes és baixa i, a més, el seu valor biològic (és a dir, el seu contingut en aminoàcids essencials) tampoc no és elevat, atès l’origen vegetal d’aquestes proteïnes. Una de les grans virtuts nutricionals de les hortalisses és la seva gran aportació de sals minerals, vitamines i fibra, ja que constitueixen autèntics magatzems d’aquests elements. Contenen, fonamentalment, els precursors de la vitamina A o betacarotens, i vitamines hidrosolubles, com la vitamina C, l’àcid fòlic, l’àcid nicotínic i les vitamines B1 i B2. Entre els elements minerals, hi destaca la presència de potassi, ferro, calci, magnesi i fòsfor.

info web: www.gastroteca.cat