El mango comú, Mangifera indica, és una espècie de mango i la més cultivada. A l’Índia es troba en estat silvestre i se’n cultiven varietats des de l’antiguitat que s’han introduït en altres regions, lliures de glaçades, del món. Es tracta de l’arbre fruiter més gros del món, ja que arriba a fer 30 metres d’alt.

Els mangos es fan servir molt a la cuina en chutneys, athanu, adobats en vinagre o bé menjats crus amb sal, bitxo (chili) o salsa de soia. Una beguda feta amb mango que és molt popular a Àsia es fa mesclant mangos madurs o polpa de mango mantega i sucre. També se’n fan curris Del mango se’n fan sucs, gelats i altres preparacions.

Els mangos es fan servir molt a la cuina en chutneys, athanu, adobats en vinagre o bé menjats crus amb sal, bitxo (chili) o salsa de soia. Una beguda feta amb mango que és molt popular a Àsia es fa mesclant mangos madurs o polpa de mango mantega i sucre. També se’n fan curris Del mango se’n fan sucs, gelats i altres preparacions.