OU

–>Producte que trobaràs cada diumenge al nostre Mercat (de 09:00 a 14:00 hores)

mdm 22.12.13 148 ous face

Els ous d’algunes aus són un aliment habitual menjat pels humans des de fa milers d’anys, molt ric en proteïnes i de fàcil digestió. Són, alhora, el component principal de múltiples plats dolços i salats, i un complement imprescindible en molts altres.

ÚS CULINARI:

Els ous s’acostumen a consumir sols, almenys, de les maneres següents:

Ous ferrats, fregits en oli d’oliva.
Ous a la planxa.
Truita, també anomenada truita a la francesa.
Ous remenats, que ve a ser com la truita però sense donar-li forma.
Ous bullits o durs, bullits amb clova durant més de 10 minuts
Ous passats per aigua, bullits amb clova menys de 5 minuts
Ous escaldats, bullits en un brou sense clova.
Ous al plat, fets al forn sense clova.
Ous crus.

Però, a més a més, els ous formen la base de la truita de patates, de la salsa maionesa, del bescuit, del pa de pessic, del suflé (o soufflé), o de les quiche.

En rebosteria l’ou presenta infinitat d’aplicacions. Així, els rovells s’utilitzen per a elaborar flamets i les clares per la merenga i com a ingredient dels sorbets, entre altres.