PASTANAGA

La pastanaga, carlota, apagallums, bastanaga borda o bastanaga, bastanaguera, botges, bufanaga, bufanagues, fonollassa, pastanaguera, safanòria o carrota (Daucus carota) és una planta de la família Apiaceae abans coneguda com a “umbel·liferes”.
IMG_8718 FACELa pastanaga és una planta biennal conreada com anual de la qual es consumeix l’arrel.

Les pastanagues silvestres són plantes autòctones i molt comunes als països de la Mediterrània.

Conreades des de l’antiguitat, els holandesos al segle XVII en seleccionaren les varietats de color ataronjat i vermellós (abans eren negres o violades).

Des del punt de vista nutritiu són importants per l’alt contingut en Betacarotè precursor de la vitamina A i són baixes en lípids i proteïna. També té vitamanes B1, B2, PP i nombrosos elements minerals. Proporcionen una energia d’unes 40 calories per cada cent grams.

— a Mercat De La Flor I Planta Ornamental De Catalunya.