POMA

–> Recorda que cada diumenge trobaràs aquest producte i molts més de 09:00 a 14:00 hores al nostre Mercat. Al Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya

10410716_436419379868192_8026074319328325959_n
El proverbi “una poma al dia manté el metge allunyat”, que fa referència als beneficiosos efectes del consum de fruita per a la salut, està documentat al segle XIX a Gal·les. Les investigacions suggereixen que les pomes poden reduir el risc de càncer de còlon, de càncer de pròstata i de càncer de pulmó. En comparació amb moltes altres fruites i hortalisses les pomes contenen, per una banda, unes quantitats relativament baixes de vitamina C, però per l’altra, són una font rica d’altres compostos antioxidants. El contingut de fibra, encara que menor que en la majoria de les fruites, ajuda a regular els moviments de l’intestí i per tant poden reduir el risc de càncer de còlon. També poden ajudar amb malalties del cor, contribueix a la pèrdua de pes, i al control del colesterol, ja que no conté colesterol; a més, tenen fibra, i són aliments voluminosos en relació al seu baix contingut calòric, com la majoria de les fruites i hortalisses.
Beneficis potencials del consum de pomes.

Hi ha proves in vitro que demostren que les pomes tenen compostos fenòlics que poden protegir davant el càncer i destaca la seva activitat antioxidant. Els fitoquímics fenòlics que predominen en les pomes són la quercetina, l’epicatequina, i la procianidina B2.

El suc concentrat de poma s’ha observat que en ratolins incrementa la producció del neurotransmissor acetilcolina, oferint un mecanisme potencial per a la “prevenció de la disminució en el rendiment cognitiu que acompanya les deficiències dietètiques i genètiques i l’envelliment”. Altres estudis han mostrat en ratolins una “alleugeriment del dany oxidatiu i el deteriorament cognitiu després de l’administració de suc de poma”.

Les llavors de la poma són lleugerament tòxiques, perquè contenen una petita quantitat d’amigdalina, un glucòsid cianogènic; en general, no és prou tòxica com per afirmar que el seu consum és un perill per als éssers humans, però pot dissuadir determinats animals més petits, com les aus, al seu consum.

Les pectines confereixen una acció reguladora del trànsit intestinal en augmentar el volum del bolus fecal i retenir aigua, pel que se’ls atribueix una acció laxant, antidiarreica i demulcent, protectora de les mucoses.

info: https://www.facebook.com/mercatdelmaresme/photos/a.205261492983983.1073741829.205233999653399/436419379868192/?type=1&theater