PRINCIPALS TIPUS DE TÉS I LES SEVES PROPIETATS MEDICINALS

Els principals i més comuns tipus d’aquesta infusió són preparats a partir de fulles de Camellia sinensis : Negre , verd , blanc i oolong . Aquí t’expliquem una mica més sobre les seves característiques i beneficis per a la salut .

te-xl-668x400x80xX

1 . Te negre
Té una aroma més fort i el seu nom es deu al color de les seves fulles rovellades , que poden mantenir el seu sabor intacte per anys . És una font de cafeïna que estimula el sistema nerviós central , relaxa els músculs i actua com diürètic . També es diu que és molt beneficiós per al sistema cardiovascular i per prevenir malalties .

2 . Te verd
A diferència del te negre, aquest no és fermentat . Les seves fulles es recullen fresques . No és tan comú , ja que suposa una cinquena part del total de te produït a nivell mundial . Té propietats interessants com un efecte positiu en els cinc òrgans vitals , especialment el cor . Molts també li atribueixen una millora en la cognició , i la prevenció de l’alzheimer , l’artritis i el càncer . La veritat és que ajuda a l’organisme a utilitzar el greix com a font d’energia .

3 . Te blanc
És un te lleument oxidat , conreat i collit únicament a la Xina. Aquest tipus de te és extret de les fulles joves de la planta Camellia sinensis , que són assecades al sol i lleugerament processades per prevenir la seva oxidació . El seu nom prové de les vellositats blanques del rovell encara no oberta de la planta de te . Té propietats antibacterianes i antivirals , pel que pot ajudar a enfortir el sistema immunitari .

4 . Oolong
El oolong , o te blau , és un te xinès tradicional . Vindria a ser un punt mig entre el te verd i el te negre , pel que fa al procés d’oxidació fa . És un dels tipus de te més populars en els restaurants xinesos , i tendeix a ser aromàtic , presentat en diferents varietats i sabors . És molt bo per a la digestió i estimulant per al sistema nerviós .