RAVE

El rave és una hortalissa d’arrel conreada dins la família de les Brassicaceae.

Actualment són més conreades les varietats més menudes anomenades ravenets. El gust pot ser picant o més aviat insípid. Generalment contra més ha mancat l’aigua durant el conreu, més picants són els ravenets.

A França és molt apreciat el rave negre (Raphanus sativus var. niger), varietat de pell negra i dura que hom ha de pelar. Dels raves de varietats picants se’n fa una salsa.

En la cuina japonesa és típic l’ús del rave anomenat daikon (Raphanus sativus var. longipinnatus), un rave blanc de gust més suau. Els trossos de rave secs es coneixen com a kiriboshi daikon (切干大根) i el daikon sencer en salmorra es coneix com a takuan (沢庵). Amb les fulles, assecades o no, es preparen sopes. Sovint es comercialitza amb coloració artificial groga. Aquest mateix rave és emprat en la gastronomia coreana, on es coneix com a mu. Es consumeix cru o confitat, com per exemple en la preparació del kimchi.

El rave és important també en la cuina xinesa, per fer poon choi, el pastís mooli de l’any nou xinès o per a àpats lleugers com els dim sum, entre altres plats. El rave anomenat mantanghong (cor de bellesa) és una varietat molt apreciada que es cultiva al centre i al nord de la Xina. És de forma rodona i de coloració blanca i verda per fora i morada a fúcsia per dintre. A part de la preparació d’amanides i com a condiment, s’utilitza també per a fer begudes refrescants. A la Xina el rave es conserva també rallat amb una barreja de sucre i sal.

Les fulles de la planta del rave es poden utilitzar com a verdura crues en amanida o també bullides.

10683735_327484874094977_8176012188553516824_o

info: http://ca.wikipedia.org/wiki/Rave