Bunyols de cigró amb tomàquets secs, pinyons i salsa de iogurt
300 gr. de cigró cuit
1 ceba
6 tomàquets secs
50 gr. de formatge d’untar
1 grapat de pinyons torrats
Una cullerada de sèsam torrat
1 ou
Farina
Pa ratllat
Sal

Per la salsa de iogurt

2 iogurts grecs
Un bon raig d’oli d’oliva
Un pessic de saL
Una culleradeta d’orenga

Sofregim la ceba picada, a poc lent, durant uns deu minuts (vigilem que no es cremi, afegint-hi un rajolí de vi blanc o un xic d’aigua). Ha de quedar ben confitada.
Triturem els cigrons amb el formatge d’untar i una cullerada d’oli. Tallem els tomàquets secs, els barregem amb els cigrons, la ceba confitada, el sèsam i els pinyons.
En fem boletes, les arrebossem amb farina, ou i pa ratllat. Els fregim en abundant oli d’oliva calent, vigilant la temperatura perquè no es cremin massa. Simplement és aconseguir el torrat, perquè els cigrons ja són cuits i no cal coure l’interior.
Fem la salsa de iogurt, simplement barrejant tots els ingredients.
Servim els bunyols acompanyats de la salsa de iogurt.

— a Mercat del Maresme