RECEPTA DE LA SETMANA

ARRÒS AMB CARXOFES I BOLETS

–>Troba tots els ingredients que et posem a continuació cada diumenge de 09:00 a 14:00 hores al nostre mercat.

Ingredients per a quatre persones

300 g d’arròs
1 ceba gran
3 carxofes mitjanes
25-30 g paquet de bolets secs
4 cullerades d’oli d’oliva

Elaboració

1. Poseu els bolets a remull en aigua freda i al foc.
2. Quan l’aigua bulli retireu-los i escorreu-los.
3. Peleu i piqueu la ceba ben menuda i també netegeu i talleu les carxofes.
4. Poseu l’oli, la ceba i una mica més tard les carxofes en una cassola de fons gruixut i deixeu-ho coure a foc lent i tapat.
5. Quan la ceba estigui ben transparent, poseu-hi els bolets, salteu-los i més tard afegiu-hi l’arròs i remeneu-lo.
6. Afegiu-hi l’aigua dels bolets (aproximadament dues vegades més d’aigua que d’arròs) i poseu la cassola al forn prèviament escalfat, durant uns quinze o setze minuts.
7. Traieu-la del forn, tapeu-la i deixeu-la reposar cinc o vuit minuts.

En aquesta preparació es poden fer servir també bolets frescos: rovellons, llenegues, gírgoles, fredolics i encara millor si disposeu de diferents tipus de bolets.

Proposta de menú

Arròs amb carxofes i bolets
Llom guisat amb prunes
Rodes de taronja amb xocolata calenta i pinyons

Comentari dietètic

El plat que us proposem és una preparació rica en midons procedents de l’arròs i també en minerals i fibres proporcionades pels bolets i les carxofes. A part de l’oli utilitzat, els ingredients no aporten greixos, per la qual cosa podem considerar que és un plat amb molt poc greix.

Per tal de disminuir el contingut energètic de la preparació, podeu utilitzar menys quantitat d’arròs i incrementeu la proporció de verdures (carxofes i bolets), afegiu menys oli en el sofregit i deixeu que es cogui més al vapor.

És un plat adequat per a persones que hagin de controlar el consum de greixos, el de sal, i també per a diabètiques, sempre que mesurin la quantitat d’arròs.

Pot ser un recepta de molt bona acceptació tant per als grans com per als més petits de la casa.