RUCULA

–> Recorda que cada diumenge trobaràs aquest producte i els millors productes de la comarca de 09:00 a 14:00 hores al nostre Mercat. Al Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya

DSC_0828

La ruca o «rúgula» és un tipus d’hortalissa, considerat per a fins culinaris un tipus de verdura de fulla. Científicament, consta de tres espècies: Eruca sativa, Diplotaxis tenuifolia i Diplotaxis muralis. Els noms vernacles en castellà d’aquestes espècies són eruga, ruqueta i jaramago.

La ruca ha estat conreada com a verdura a la Mediterrània des de l’època romana, sent considerada un afrodisíac. No obstant això, no ha estat conreada a gran escala ni sotmesa a investigació científica fins als anys 1990, sent normalment recol·lectada salvatge. Actualment es cultiva en diversos llocs, especialment a Vèneto, estant disponible en diferents parts del món.

La ruca és especialment usada en amanides, però també cuinada com a verdura amb pasta o cecina. També és comú a Itàlia el seu ús en pizzes, añadiéndosela només després de l’enfornat. És rica en vitamina C i ferro.

La ruca al Magrib verdeja després de les ocasionals tempestes i és consumida en forma de sopa.