XURROS

Vine cada diumenge i esmorza xurros bonissims!! Com sempre t’esperem de 09:00 a 14:00 hores.

12651142_536038676572928_877234925435291162_n

El xurro és una peça de pasta de bunyol de forma allargada. El nom prové originàriament de la raça d’ovella xurra, una ovella típica de l’interior del País Valencià, les anomenades comarques xurres, i les terres contígües a la Manxa i a l’Aragó. Arran del nom compartit, es postula que aquest menjar el van inventar els pastors de l’interior i fins i tot que podria ser originari d’aquestes comarques valencianes, tot i que la majoria de les fonts apunten a un origen purament castellà. Tanmateix no hi ha un consens sobre el seu origen exacte, ja que se’l disputen diversos territoris de la península Ibèrica.

Actualment és un aliment molt popular a les falles de València, a Madrid i arreu d’Espanya, i també a Mèxic i a la resta d’Hispanoamèrica a causa, sobretot, de les xurreries ambulants, que els van anar popularitzant en fires i mercats i que algunes s’han acabat instal·lant permanentment a viles i ciutats.

Els xurros poden ser ensucrats o no, recoberts de xocolata o farcits de crema, i tradicionalment es venen dins de paperines.

eating Xurro at Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya.